Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

10ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κ.Δ. Μακεδονίας 2017

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, για πρώτη φορά στην ιστορία των σχολικών αγώνων σκάκι Κ.Δ. Μακεδονίας, βρέθηκε το 11ο Δημοτικό σχολείο Κοζάνης, στο τουρνουά που διεξήχθη την Κυριακή 05-02-2017, στην Πτολεμαΐδα. Η μεγάλη αυτή επιτυχία για το κοζανίτικο σκάκι συνοδεύτηκε απο εξαιρετικές εμφανίσεις των νεαρών σκακιστών και είχε ως αποτέλεσμα την πρόκριση της ομάδας στα τελικά του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος.

Η νικήτρια ομάδα έκανε 4 νίκες και μία ισοπαλία και αήττητη κατέκτησε το κύπελλο. Στη σύνθεσή της είχε τον Ιορδάνη Τσανίδη (3/5), Δημοσθένη Ματάνα(4/5), Κωνσταντίνο Παφύλη (3/5) και Θεολογία Πάτσιου(5/5). Ειδικά η Θεολογία Πάτσιου ήταν κυρίαρχη στην σκακιέρα των κοριτσιών έχοντας το απόλυτο 5/5.

Πολύ καλή εμφάνιση και για τις άλλες δύο ομάδες από την Κοζάνη που πήραν μέρος, αυτή του 2ου δημοτικού που κατέλαβε την 4η θέση (Χρήστος Δόγιας, Αναστάσιος Τσίτρος, Μιχάλης Σιδέρης, Δανάη Μπάδα) και αυτή της δεύτερης ομάδας του 11ου δημοτικού που κατέλαβε την 9η θέση (Γιάννης Καρακίτσιος, Γιάννης Πάτσιος, Δημοσθένης Γκίνου, Βαλεντίνη Τζήκα).

Μόνο τυχαία δεν είναι η μεγάλη αυτή επιτυχία  αφού όλοι οι μικροί σκακιστές που αντιπροσώπευσαν τα σχολεία τους, ανήκουν στη δύναμη της Α.Ε. Κοζάνης που αποτελεί το μόνο εγκεκριμμένο από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σωματείο της πόλης της Κοζάνης.

Η συστηματική και σοβαρή δουλειά των ακαδημιών της Α.Ε. Κοζάνης και η επαγγελματική προσέγγιση από τους υπεύθυνους και τους προπονητές, έχουν καθιερώσει την ομάδα της Α.Ε.Κ. ως μία από τις πιο ανερχόμενες ελληνικές ομάδες, πράγμα το οποίο αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου