Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - 2ος ΓΥΡΟΣ

Μία ανάσα από την έκπληξη του αιώνα βρέθηκε η ομάδα μας, στον αγώνα για το 2ο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας.

Με αντίπαλο την καλύτερη ομάδα της Κεντροδυτικής Μακεδονίας και μία από τις καλύτερες της Ελλάδας (Λ.Π. Φλώρινας), που σημειωτέον έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενα χάλκινα μετάλλια στο θεσμό του κυπέλλου, η Α.Ε. Κοζάνης ηττήθηκε στα σημεία και αποκλείστηκε.

Γκρανγκινιολικό, χιτσκοκικό φινάλε στην παρτίδα του Γιάννη Μπαρούδα που πίεσε τον πολύπειρο σκακιστή και προπονητή Λάζαρο Γυμνόπουλο, όμως ο τελευταίος κατάφερε να κρατήσει την ισοπαλία και να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Ήττες για τον Δημήτρη Μαυροζούμη και το Χαρίλαο Τζήκα που όμως έβαλαν δύσκολα στους αντιπάλους τους παρά τη χαώδη διαφορά Elo. Ειδικά ο  νεαρός Τζήκας πολέμησε με όλες του τις δυνάμεις δείχνοντας την αλματώδη προοδό του και έφτασε κοντά στην ισοπαλία.

Θρίαμβος στην πρώτη σκακιέρα για τον ''Νουρέγιεφ'' του κοζανίτικου σκακιού, Θανάση Σιώζο που κέρδισε έναν από τους καλύτερους και πιο ανερχόμενους Έλληνες σκακιστές, το νούμερο 25 στην Ελλάδα, υποψήφιο International Master, Νίκο Γαλόπουλο.

Τελικό σκορ Α.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ - Λ.Π. ΦΛΩΡΙΝΑΣ = 1½ - 2½

Κατά τους επόμενους 3 μήνες αναμένονται πυρετώδεις προετοιμασίες και προπονήσεις ενόψει του πρωταθλήματος Ελλάδας που θα διεξαχθεί τέλη Απριλίου στη Φλώρινα.

Στόχος για την ομάδα μας, που θα ενισχυθεί με σκακιστές παγκοσμίου κλάσης, να εδραιωθεί στις ισχυρότερες ομάδες της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, πάντα με πρωταρχικό σκοπό να κάνει εντύπωση όχι μόνο με την αγωνιστική ετοιμότητά της αλλά και με το ήθος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου