Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Με μοναδική, στα χρονικά του κοζανίτικου σκάκι, επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα για το 2016, που διεξήχθησαν από 24 Απριλίου έως 25 Απριλίου στο ξενοδοχείο Athoς Palace της Χαλκιδικής. Το ανερχόμενο αστέρι του κοζανίτικου αλλά πλέον και ελληνικού σκάκι Χρήστος Δόγιας κατέλαβε τη 2η θέση στην ηλικιακή ομάδα της Γ' Δημοτικού, εκπροσωπώντας το 2ο Δημ. Σχολείο Κοζάνης και το σκακιστικό σύλλογο της Α.Ε. Κοζάνης.

Με επτά νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα σε 9 παρτίδες ο σκακιστής μας ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Πέτρο Δημανούδη του 5ου Δημ. Σχολείου Ρόδου και έχασε το χρυσό μετάλλιο στα κριτήρια ισοβαθμίας.

Η επιτυχία του μικρού σκακιστή της Α.Ε.Κοζάνης δεν είναι τυχαία καθώς τα αποτελέσματα και η τεχνική του τον τελευταίο χρόνο παρουσιάζουν ανοδική πορεία δείχνοντας αφενός μεν την έμφυτη εξαιρετική του ικανότητα αφετέρου δε τη σημαντική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της Α.Ε.Κοζάνης.

Να σημειώσουμε οτι όλοι οι μικροί σκακιστές από το σύλλογό μας (που αποτελεί πολύ νέα ακόμα ομάδα στους κόλπους της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας), στο συγκεκριμένο σχολικό πρωτάθλημα ήρθαν αντιμέτωποι με παιδιά, πολλά από τα οποία παίζουν ως βασικοί στις ομάδες τους στην Α' Εθνική κατηγορία, ήτοι εμπειρότατους παρά την ηλικία τους σκακιστές.

Σημαντική προσπάθεια και καλή εμφάνιση και για τους υπόλοιπους νεαρούς σκακιστές της Α.Ε.Κ. και συγκεκριμένα:

54η θέση στο πρωτάθλημα Α' Δημοτικού για τον πρωτοεμφανιζόμενο Μιχάλη Σιδέρη, με 3 βαθμούς σε 9 παρτίδες, εκπροσωπώντας το 2ο Δημ. Σχολείο Κοζάνης

7η θέση στο ανοικτό κύπελλο Α'/Β'/Γ' Δημοτικού για τον Χαράλαμπο Μύρων, με 5 βαθμούς σε 9 παρτίδες, εκπροσωπώντας το 6ο Δημ. Σχολείο Κοζάνης.

72η θέση στο πρωτάθλημα Ε' Δημοτικού για τον Αλέξανδρο Μύρων, με 3 βαθμούς σε 9 παρτίδες, εκπροσωπώντας το 6ο Δημ. Σχολείο Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου