Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.

Αναμενόμενη ήττα για την ομάδα της Α.Ε.Κοζάνης για την τελευταία αγωνιστική του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας, από την ισχυρή ομάδα της Κατερίνης, με σκορ 7-3.
Τη μόνη νίκη για την ομάδα μας πέτυχε ο Χρήστος Δόγιας και τέσσερις ισοπαλίες οι Σιώζος, Μέλλιος, Μαυροζούμης και Τζήκας.

Έχοντας πλέον ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις της, η ομάδα μας άρχισε ήδη να ετοιμάζεται για τη νέα σαιζόν.

Απολογισμός έτους:

Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου (που ήταν η δεύτερη στην ιστορία του συλλόγου), οι υπεύθυνοι της ομάδας (έφορος, αρχηγός, υπαρχηγός), έθεσαν ως φετινό στόχο τις 2 νίκες σε 6 ματς (έπειτα από τις 5/5 ήττες της πρώτης χρονιάς).

Να υπενθυμίσουμε ότι λόγω περιορισμένου αριθμού ομάδων στην κεντροδυτική Μακεδονία, υπάρχει μόνο ένας όμιλος, στον οποίο περιλαμβάνονται και οι ομάδες που παλεύουν για την άνοδο στην Α' Εθνική αλλά και οι πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες. Σε αντιστοιχία με το ποδόσφαιρο είναι σα να συμμετέχει σε ενιαίο όμιλο η Λάρισα με τη Δόξα Ροδιανής!

Για αυτό το λόγο η επίτευξη του στόχου μας με δύο νίκες και μία ισοπαλία σε 6 αγώνες αποτελεί επιτυχία και μας γεμίζει με αισιοδοξία αλλά και ευθύνες για τη νέα χρονιά.

Η ομάδα της Α.Ε.Κοζάνης πάλεψε όλα τα ματς ακόμα και εναντίον ισχυρότατων αντιπάλων και στάθηκε αξιοπρεπέστατα ακόμα και στις ήττες. Περιληπτικά οι φετινοί αγώνες ήταν:

Δούρειος Ίππος – Α.Ε.Κ. = 2,5 – 7.5
Α.Ε.Κ. - Σκακιστάκος = 4 – 6
Γιαννιτσά – Α.Ε.Κ. = 6,5 – 3,5
Α.Ε.Κ. - ΣΟΠΚΔ Κατερίνης = 5-5
Α.Ε.Κ. - Σ.Λ. Φλώρινας = 5,5 – 3,5
Σ.Ο. Κατερίνης – Α.Ε.Κ. = 7-3

Φανταστική σαιζόν για την ομάδα μας έκαναν οι Σιώζος, Μαυροζούμης που τελείωσαν αήττητοι με 5,5/6 βαθμούς τις υποχρεώσεις τους. Να σημειωθεί οτι ο Θανάσης Σιώζος εδώ και δύο έτη με τη φανέλα της Α.Ε.Κ. δεν έχει γνωρίσει την ήττα!!! Ακόμα ένας ''αήττητος παις'' στη Μακεδονία μετά το Μέγα Αλέξανδρο!

Καθοριστική η συμβολή στα αποτελέσματα από την επιτυχημένη μεταγραφή του Σάκη Μέλλιου από την Καστοριά, ο οποίος έδειξε την τεράστια σκακιστική του εμπειρία.

Καταπληκτικές εμφανίσεις από το μικρό Χρήστο Δόγια που έκανε το 4/6 εναντίον αντιπάλων με πολλά περισσότερα χρόνια στο αγωνιστικό σκάκι.

Επίδειξη ωριμότητας από το Χαρίλαο Τζήκα που παρουσίασε μεγάλη βελτίωση φέτος και πήρε δυνατά αποτελέσματα.

Θετικά αποτελέσματα και από τους αναπληρωματικούς της ομάδας μας Βασίλη Αθανασιάδη και Γιώργο Δόγια (1 νίκη και 1 ισοπαλία αντίστοιχα), που στήριξαν την ομάδα όταν τους χρειάστηκε.

Οι νεαροί μας σκακιστές ήταν μαχητικοί, έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν, αλλά η έλλειψη εμπειρίας δε τους χάρισε πολλά θετικά αποτελέσματα. Στις σκακιέρες 1,5,6,7,9, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης αποτελεσμάτων που είναι και ο στόχος της ομάδας για μεγαλύτερες επιτυχίες.

Σκοπός μας η Κοζάνη να γίνει σκακιστική πόλη...της αξίζει.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου